Guds Församling i Storbritannien tar emot Drottningens Pris

Drottningens pris

Flertalet tidningar i Storbritannien har rapporterat om att Världsmissionssamfundet Guds Församling i Manchester i England den 4 juli 2016 tog emot Drottningens Pris för Frivilligarbete.

Drottningens Pris (eng. The Queen's Award) är Storbritanniens högsta utmärkelse som kan ges till grupper som utför frivilligarbete.  För att bli nominerad måste gruppen utföra ett arbete som tillgodoser ett behov för människorna i det lokalsamhället, stödjas, erkännas och respekteras av lokalsamhället och människorna som gagnas av arbetet, samt drivs lokalt. Gruppen måste ha bedrivit ett aktivt arbete under minst 3 år.

Den noggranna utnämningsprocessen börjar med att lokala bedömningsjurys granskar alla nominerade kandidater och beslutar vilka nomineringar som ska skickas vidare till den nationella priskommittén. Sedan skriver kommittén rekommendationer till Regeringskansliet, som skickar en slutlig lista till Englands drottning som godkänner kandidaterna. Nomineringar måste göras av någon som inte är knuten till gruppen men som har fått hjälp av och känner till gruppens arbete, och dessutom stödjas av ytterligare två personer utan anknytning till gruppen. (The Queen's Award for Voluntary Service, gov.uk)

Nedan följer en översatt artikel från WiganToday, en av flera brittiska tidningar som har skrivit om priset:

Världsmissionssamfundet Guds Församling (UK Zion) tar emot den högsta belöningen

Guds Församling tar emot Drottningens Pris

En kyrka som har utfört projekt som hjälpt hundratals invånare i Wigam har tagit emot landets högst ärade belöning för frivilligarbete.

Världsmissionssamfundet Guds Församling (UK Zion) tog emot Drottningens Pris för frivilligarbete av lord-löjtnanten av Greater Manchester vid en överdådig ceremoni.

Församlingens medlemmar har utfört olika projekt, bland annat att rensa upp Wigans och Leighs torg, såväl som parkerna Mesnes och Jubilee, samt arrangerat aktiviteter och underhållning för de äldre på äldreboenden i Norley Hall och Pemberton.

Kyrkan, vars frivilliggrupper känns igen på deras matchande klargula t-shirtar när de är ute och utför sina goda gärningar,  mottog ett certifikat som är signerat av Hennes Majestät och en minneskristall vid Gorton-klostret.

Församlingsledare Michael King sade: "Världsmissionssamfundet Guds Församlings medlemmar är överlyckliga över att deras ansträngningar har erkänts genom den högsta möjliga belöningen från Hennes Majestät Drottningen.

"Vi strävar efter att sprida Moders kärlek och samhällsanda genom många frivilligaktiviteter. Med det här priset ser vi fram emot att sträcka ut våra hjälpande händer ännu mer i framtiden."

Kyrkan har tidigare fått beröm av Wigams fullmäktige såväl som de andra stadshusen i Greater Manchester.

Dess arbete för samhället har också bestått i att ta bort graffiti, bedrivit blodgivningskampanjer och hjälpt översvämningsdrabbade.

Gruppen har nu tillstånd att använda belöningens emblem på sin hemsida och sitt PR-material.

Efter att Församlingen utropades som en av det här årets prisvinnare, tog sig församlingsledare King tillsammans med överstepastor Kim Joo-Cheol till en trädgårdsbjudning i Buckingham Palace där de fick tillfälle att träffa Drottningen.

Lord-löjtnant Warren Smith kommenterade regionens prismottagare och sade:

"Drottningens Pris för frivilligarbete är den högsta äran som kan ges till en frivilligorganisation och dessa [Guds Församling] är väldigt värdiga mottagare."

"Var och en av dem ger ett exceptionellt bidrag till deras samhälle och hjälper till med att avsevärt förbättra lokalinvånarnas liv."

"Att så många använder sin tid för andra är fantastiskt och den här belöningen är extremt välförtjänt."

Totalt 193 välgörenhetsorganisationer, sociala företag och frivilligföreningar har tagit emot Drottningens Pris för det här året, som vars vinnare officiellt utropas på jubileumsdagen för drottningens kröning [2 juni]. Guds Församling var den enda religiösa organisationen som tilldelades belöningen.